Acasă STIL DE VIATA

Cum te cauți pe internet, mai bine | Date private în rețea

379
Cum să te cauți mai bine pe internet

Pentru a afla cum să te cauți mai bine pe internet, este bine să știi câteva lucruri care te vor ajuta să ai rezultate mai bune.

Se spune că internetul nu uită niciodată. Că e vorba despre un articol, informații și fotografii sau poate un video unde apare numele tău. Cu siguranță ești interesat să vezi ce știe internetul despre tine.

Te cauți pe internet în motorul Google

Motoarele de căutare Google și Bing sunt cele mai folosite, atunci când vine vorba despre informații despre tine pe internet.

Trebuie să știi că doar introducând numele sau prenumele în bara de căutare și verificarea primelor rezultate, nu te va ajuta foarte mult. Este foarte important să scrii pe limba Google. Adică, să știi comenzile și filtrele pe care să le folosești atunci când cauți informații mai clare despre tine.

În bara de căutare scrie numele și prenumele între ghilimele. O să vezi alte rezultate comparativ cu simpla scriere a numelui și prenumelui. De exemplu „Nume Prenume“ sau invers. În felul aceste poți proceda și în ceea ce privește căutarea numelui de utilizator folosit pe internet.

Introdu perioada de timp pentru căutarea ta, de exemplu ultimele luni. Acest lucru poate fi rezolvat cu filtrul pus la dispoziție de motorul Google.

Există posibilitatea să dai la o parte rezultatele nedorite prin introducerea unui anumit site, sau anumitei pagini în căutare. Acest lucru se poate realiza simplu prin comanda „site:“. De exemplu „Nume Prenume“ site:novatv.ro. Această comandă poate fi folosită și invers. Dacă primeșt prea multe rezultate irelevante de pe un anumit site, ai posibilitatea să-l excluzi. Pentru asta ajunge semnul Minus înaintea comenzii. Deci -site:novatv.ro.

– Verifică mai multe pagini, nu doar rezultatele de pe prima pagină Google. Restricționează interogarea de căutare dacă obți prea multe rezultate irelevante.

► Nu folosi numai Google! Fiecare motor de căutare îți livrează alte rezultate, așa că poți încerca Bing, oferit de Microsoft și mai puțin cunoscutul Yandex.

Te cauți pe internet după fotografiile personale

Căutarea pe internet nu se limitează doar la text. Fotografiile pot fi verificate foarte simplu pe toate motoarele de căutare.

La Google există opțiunea specială, în care poți să încarci fotografia pe care o cauți și să verifici dacă mai apare undeva. Site-ul TinEye este, de asemenea, specializat într-o astfel de căutare inversă. Bing și Yandex se bucură, de asemenea, de o bună reputație în căutarea de imagini.

Cu toate aceste unelte specializate, nu este posibilă o căutare completă de videoclipuri.

Nu există motoare de căutare specializate pe această căutare. Puteți încerca să căutați imagini statice din clipuri, care, la rândul lor, pot fi găsite ca imagini de previzualizare pentru videoclipuri.

Setați Alerte Google

Dacă vrei să fi la curent cu privire la ceea ce apare pe web, pentru un anumit cuvânt cheie (nume) poți configura așa numita Alertă Google. Cu acest serviciu vei primi un e-mail atunci când o nouă intrare pentru termenul tău de căutare apare în indexul Google.

Nu totul poate fi găsit pe internet

Este important de reținut că motoarele de căutare pe Internet nu pot atinge tot ceea ce este postat. Indiferent că este Google sau alt motor, verificarea va include doar conținutul din indexul de căutare pe care îl pot accesa așa-numitele crawlere.

Un crawler, cunoscut şi sub numele de program spider sau robot, este un software utilizat de Google pentru a procesa şi a indexa conţinutul paginilor web. Aceste crawlere navighează pe Internet la intervale regulate și adaugă conținut nou la catalog.

Datele și conținutul de pe Internet care se află în afara accesului motorului de căutare se numesc Deep Web. Aceasta include, de exemplu, profiluri Facebook ne-publice și profiluri private din rețelele de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here