Acasă Revista Presei

Coronavirus prevenire | Românii din zonele afectate din Italia să nu mai vină în țară decât în situații absolut necesare sau urgente

440
apel, luni seară, la românii aflați în zonele afectate din Italia.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a făcut un apel, luni seară, la românii aflați în zonele afectate din Italia.

Orban le-a transmis celor aflați în Italia să nu mai vină în România în perioada următoare, decât în situații urgente sau absolut necesare. Este un act de reponsabilitate pentru a împiedica răspândirea coronavirus -ului în rândul familiilor și prietenilor din țară.

Cea mai mare problemă este a cetățenilor care intră în țară cu mașina proprie. Toți cei care intră sunt obligați să completeze un formular, li se cer actele de identitate. Nu pot fi forțați să arate actele din Italia, dar recomandarea asta ar fi, să li se solicite și să arate actele din Italia,” a spus Orban.

”Dacă vin din zonele afectate din Italia, intră automat în carantină. Dacă vin din regiunile unde există risc crescut, măsura este de izolare la domiciliu. Carantină înseamnă și carantina instituționalizată.”

Ludovic Orban

În localitățile cu probleme din Italia sunt 8.000 de români. În cele două regiuni de risc, Lombardia și Veneto, trăiesc în jur de 200.000 de români. Tocmai pentru că există o comunitate atât de mare, există un risc mai mare pentru România în ceea ce privește coronavirus -ul.

Din fericire, până în prezent nu există niciun caz de infecție cu coronavirus nici în România, nici în rândul românilor din Italia, a subliniat premierul desemnat.

Sursa: G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here