Acasă Revista Presei

Transgaz riscă o amendă de 4% din cifra de afaceri | Contracte de achiziţie cu probleme

817
Transgaz riscă o amendă de 4% din cifra de afaceri

Transgaz riscă o amendă de la Consiliul Concurenţei de aproximativ 4% din cifra de afaceri.

Este vorba despre o investigaţie a Consiliului Concurenţei ce a vizat modul în care s-au derulat 11 proceduri de atribuire a unor contracte de achiziţie de lucrări derulate de Transgaz în anul 2011.

Potrivit convocatorului Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), care va avea loc pe 10 februarie, se propune acționarilor angajarea unei firme de avocatură specializată în dreptul concurenței. Transgaz propune un plafon pentru onorariul avocaţilor de 100.000 de euro. (VEZI REFERAT AICI)

În 2012, Consiliul Concurenţei a amendat patru companii cu aproximativ 5,6 milioane de euro pentru trucarea a două licitaţii organizate de Transgaz în perioada 2009-2011.

Printre ele se numără companiile Condmag şi Inspet. Ele au fost amendate cu 4.548.658 lei (1 milion euro), respectiv, 7.296.204 lei (1,6 milioane euro) pentru realizarea unei înţelegeri privind participarea cu oferte trucate.

A fost vorba despre procedura de achiziţie publică „Racord gaze naturale Butimanu-Brazi pentru alimentarea cu gaze a centralei de Cogenerare Brazi”, organizată în anul 2009.

Trucarea ofertelor a constat în schimbul de informaţii sensibile, cu caracter confidenţial, care au permis Inspet să câştige licitaţia, conform unei înţelegeri prealabile, scrie hotnews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here