Acasă STIL DE VIATA

Serviciu online de eliberare a extrasului de plan cadastral

668
Serviciu online de eliberare a extrasului de plan cadastral

Agența Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat lansarea unui serviciu online de eliberare a extrasului de plan cadastral.

Prin acest nou serviciu public online notarii sau persoanele interesate pot obține instant, pe e-mail, extrasul de plan cadastral, achitând 15 lei. Serviciul a fost lansat miercuri de Agenția de Cadastru.

În lipsa unei comenzi online, cei interesați să primească pe loc un astfel de document ar trebui să se deplaseze la un ghișeu și să achite suplimentar o taxă de urgență de 75 de lei.

Noul serviciu online de eliberare a extrasului de plan cadastral a fost dezvoltat și testat în cadrul ANCPI într-un mediu dedicat acestui scop (mediul de dezvoltare). Toate testele specifice (funcționare și performanță) au trecut cu succes. Serviciul a fost lansat în data de 8 ianuarie 2020, la ora 8.00. Până în prezent, au fost solicitate și livrate 562 de extrase de plan cadastral prin intermediul serviciului online,” au declarat reprezentanții Agenției pentru hotnews.ro.

ATENȚIE Nu toate instituțiile publice sau băncile acceptă astfel de documente online. 

Din această cauză pe site-ul ANCPI există o listă cu 20 de instituții (vezi aici) care acceptă în prezent extrase de carte funciară eliberate în varianta on-line.

Extrasul de plan cadastral reprezintă secţiunea din planul cadastral, cu reprezentarea detaliilor liniare ale imobilului în cauză, a celor învecinate și a altor detalii liniare existente în baza de date grafică, la data ultimei actualizări, având ca suport ortofotoplanul.

Extrasul de plan cadastral on-line se furnizează în format .pdf, semnat electronic cu certificat calificat extins. De asemenea documentul conține informații despre categoriile de folosință, construcții respectiv incidența legilor speciale asupra imobilului în cauză.

Accesează ANPCI aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here