Acasă STIL DE VIATA

Din 2021 cărţile de identitate cu cip obligatorii pentru călătorii în străinătate

1228
Din 2021 cărţile de identitate cu cip - Cartea Electronică de Identitate

De anul viitor cărţile de identitate cu cip vor fi obligatorii pentru românii care vor să călătorească în străinătate.

De anul viitor va fi obligatoriu ca toată lumea să aibă buletin de la 12 ani, iar noul act va arăta ca un card bancar și va include un cip. Un regulament al Uniunii Europene obligă autoritățile să schimbe cartea de identitate până în 2 august 2021.

Noua carte electronică de identitate va asigura şi funcţionalitatea de card de sănătate, a anunţat Marcel Vela, ministrul de interne.

Se va crea și posibilitatea de a avea o carte de identitate simplă, pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip.

„Cartea simplă de identitate nu va conţine cip sau date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate. Acest tip de carte, fără cip, nu va putea fi folosit de anul viitor pentru a ieşi din ţară”, a declarat Marcel Vela, într-o conferinţă de presă.

Potrivit actului normativ al ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri pentru operaţionalizarea sistemului informatic de emitere şi punere în circulaţie a documentelor electronice de identitate şi rezidenţă, Imprimeria Naţională va fi cea care va produce noile acte de identitate.

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here