Acasă Sibiu

Arhitectul șef al Șelimbărului reținut pentru luare de mită | Lucra prin firma soției

449

Arhitectul șef al Șelimbărului a fost reținut pentru luare de mită, scrie Turnul Sfatului.

Procurorii sibieni l-au reținut pe acesta vineri dimineața. Bărbatul este cercetat într-un dosar în care este suspectat că a primit 3.500 de euro mită de la doi dezvoltatori imobiliari. Mita ar fi fost dată prin intermediul biroului de arhitectură deținut de soția sa.

Informația a fost confirmată de un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

,,În fapt s-a reţinut că suspectul, funcţionar public angajat al unei primării de pe raza judeţului Sibiu, aflat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, a condiţionat, în mod insidios, dezvoltatorului imobiliar îndeplinirea acestor atribuţii de serviciu, respectiv avizarea favorabilă a unor documentaţii prealabile obţinerii autorizaţiei de construire, de încheierea unor contracte de prestări servicii cu o anumită societate de arhitectură, condusă în drept de complicele său, şi faptic de către el şi soţia sa, obţinând astfel un profit material injust al acestei societăţi de arhitectură, foloase materiale necuvenite care, în mod mediat, au ajuns în posesia familiei suspectului.

De asemenea, soţia şi interpusul suspectului, aflaţi în cunoştinţă de cauză şi-au adus aportul la deghizarea şi încasarea mitei, în valoare de 2500 euro şi, respectiv 1000 euro.

De asemenea, în urma cercetărilor penale efectuate, s-a mai stabilit că acelaşi funcţionar public, aflat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, a procedat la îndeplinirea unor acte din sfera îndatoririlor sale de serviciu, respectiv verificarea şi avizarea de documentaţii de arhitectură, întocmite pentru doi dezvoltatori imobiliari  de către societatea de arhitectură condusă faptic de el şi soţia sa, contribuind astfel la realizarea unui folos pentru sine şi pentru soţia sa” se arată în comunicatul remis de Primul procuror Ion Veştemean, Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalului Sibiu.

Prin ordonanţa din data de 16.01.2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi complicitate la comiterea infracţiunilor de corupţie. Acesta va fi prezentat în cursul zilei procurorului pentru audiere, context în care se va aprecia cu privire la  măsurile preventive ce vor fi dispuse în cauză.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here