Acasă Nova TV

Bani europeni pentru Drumul Ighișului și un centru multifuncțional la fosta aviație

2238

Bani europeni pentru Drumul Ighișului și un centru multifuncțional la fosta aviație.

Primăria Mediaș a câștigat un proiect cu fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea drumului Ighișului, dar și pentru construirea unui centru multifuncțional-educațional la fosta unitate militară de aviație.  Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 5 milioane de Euro.

Primăria Mediaș a depus la finalul anului 2018 o cerere de finanțare pentru a primi fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional 2014-2020, Axa 13.1 care vizează îmbunătățirea calității vieții populației din în orașele mici și mijlocii din România. Concret, municipalitatea și-a propus să realizeze două obiective de investiții cu bani europeni.

Unul se referă la reabilitarea și modernizarea drumului care face legătura între Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou, iar cel de-al doilea la crearea unui centru multifuncțional-educațional, în corpul E de la fosta unitate militară de aviație.

Proiectul de reabilitare și modernizare a Drumului Ighișului are o valoare de 9,1 milioane de lei și va include reabilitarea sistemului rutier, realizarea de trotuare, o pistă de biciclete, reabilitarea podețelor, a rețelei de canalizare pluvială dar și a zidurilor de sprijin.

Cel de-al doilea obiectiv vizează crearea unui centru multifuncțional-educațional, în corpul E de la fosta unitate militară de aviație. Proiectul are o valoare de 14,1 milioane de lei, iar clădirea reabilitată va găzdui o sală de teatru și spectacole, vestiare, cabine, sală de dansuri, sală de canto, ateliere meșteșugărești, săli expoziționale și săli pentru diverse întâlniri.

Articolul precedentUn medieșean a intrat cu mașina într-un stâlp la Copșa Mică | Foto
Articolul următorMica Unire sărbătorită prin joc la Grădinița Dumbrava Minunată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.