Acasă Nova TV

Catedrala Ortodoxă din municipiul Mediaș și-a sărbătorit hramul | VIDEO

949
hramul

Catedrala Ortodoxă din municipiul Mediaș și-a sărbătorit hramul de Ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Cu acest prilej au fost organizate o serie de evenimente timp de două zile. Acestea au culminat cu Sfânta Liturghie de ziua hramului, la care au participat un număr mare de medieșeni. Pe 8 Noiembrie, creștinii sărbătoresc Ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Pentru Catedrala Ortodoxă din municipiul Mediaș, ziua a fost una deosebită în condițiile în care şi-a sărbătorit hramul.

Sărbătoarea a început încă de joi după-amiaza cu slujba de vecernie, urmată de litie și s-a bucurat de prezența în mijlocul credincioșilor a Corului cateralei, a copiilor de la grădința și Școala Montessori din Mediaș, dar și a unui grup de tineri din Micăsasa care au susținut un program artistic. Vineri, în ziua hramului, după utrenie a fost oficiată Sfânta Liturghie, la care au luat parte un număr mare de persoane. 

Catedrala ortodoxă din Mediaş, purtând hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, a fost construită între anii 1929 şi 1935 și este astfel una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Transilvania. Construită în stil bizantin între cele două războaie mondiale, aceasta a fost sfințită în urma cu 84 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here