Acasă Revista Presei

ALERTĂ Sâmbătă intră în vigoare noi modificări la Codul Rutier

398
dure noi modificări la Codul Rutier

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, intră în vigoare noi modificări la Codul Rutier. Aceste se referă la utilizarea dispozitivelor mobile.

Conform noilor modificări la Codul Rutier, conducătorilor de autovehicule, tractoare, tramvaie aflate în mişcare dar şi de vehicule care nu necesită permis de conducere le va fi interzis nu doar să utilizeze, dar chiar să ţină în mână telefonul mobil sau orice dispozitiv mobil cu funcţie de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Prevederile apar într-o ordonanţă de urgenţă dată de Guvern în luna august. Aceasta prevede pedepse serioase pentru cei care sunt surprinşi săvârşind această contravenţie

Atât şoferii cât şi bicicliştii sau cei care folosesc trotinete vor fi sancţionaţi cu 1.200 de lei dacă vor fi prinşi cu telefonul în mână. În plus, şoferii vor putea rămâne şi fără permis pentru o perioadă de 30 de zile dacă folosesc telefonul în timp ce încalcă şi alte reguli pentru circulaţia vehiculelor.  De exemplu pot rămâne fără permis dacă ţin în mână telefonul în timp depăşesc viteza maximă admisă în zona respectivă.

Măsura a fost considerată necesară deoarece, potrivit datelor oficiale, la nivel naţional, aproape 150 de români sunt amendaţi în fiecare zi pentru că sunt surprinşi vorbind la telefon fără dispozitive speciale, fapt care pune grav în pericol siguranţa circulaţiei. 

Citeste mai mult pe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.