Acasă Transilvania Online

Clujul pregătește autobuzul fără șofer

446
autobuzul fără șofer și la cluj

Orașul Cluj Napoca pregătește autobuzul fără șofer, autonom, a anunțat directorul de dezvoltare al primăriei, Ovidiu Cîmpean.

Clujul ar deveni astfel primul oraș din România în care circulă autobuzul fără șofer. Transportul autonom ar putea apărea pe străzile din Cluj-Napoca începând de anul viitor, anunță Ziua de Cluj. Primăria lucrează la un proiect-pilot împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și cu companii din domeniul tehnologiei, transmite.

Propunem o linie zero în zona centrală a orașului, care să fie deservită de un autobuz autonom. Un proiect care deja se testează în unele orașe europene cum ar fi Viena, Lyon sau Paris. Într-unul sau maximum doi ani putem să testăm, să avem un proiect pilot pe aumite rute bine stabilite. Sigur, pe parcursul dezvoltării tehnologiei vom putea să extindem acest proiect pilot”, a declarat directorul de dezvoltare al municipalității clujene, Ovidiu Cîmpean.

Astfel de proiecte inovative de mobilitate urbană se vor afla printre prioritățile Uniunii Europene, în viitorul exercițiu financiar, a adăugat Cîmpean. Compania de Transport Public (CTP) este cea care gestionează acest serviciu în Zona Metropolitană din Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here