Acasă Revista Presei

Bacterii în gheața băuturilor răcoritoare la KFC

266
Bacterii în gheața băuturilor răcoritoare la KFC

ANPC a descoperit, în urma unor controale, bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața cu care erau preparate băuturile răcoritoare în rețeaua KFC.

În cadrul controlului, lucrătorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) au prelevat probe de gheață care au fost verificate în laborator, fiind identificate bacterii, scrie Digi24.

KFC a decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele lanțului din România, până la finalizarea verificărilor, și a demarat o investigaţie internă pentru a determina cauzele care au condus la apariția unor bacterii în gheața cu care erau pregătite băuturile răcoritoare.

„… Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spațiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate și le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară”, arată KFC într-un comunicat citat de Mediafax.

Paul Anghel, directorul general al ANPC a precizat că inițial, controlul efectuat în rețelele fast-food privea cantitatea de gheață pusă în pahar, mai mare decât cea prevăzută în normative, consumatorul primind o băutură diluată.

Controalele vor fi extinse în toate unitățile, a precizat Anghel, care a adăugat că producerea gheții nu era prevăzută în autorizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here