Acasă Revista Presei

Din 2020 toate maşinile Euro 0,1,2 și 3 trebuie îndepărtate de pe piaţă

1086
noua taxă auto - normele de poluare Euro 0, 1, 2 sau 3

Maşinile cu normele de poluare Euro 0,1,2 și 3 ar trebui cumva îndepărtate de pe piaţă a declarat Graţiela Gavrilescu, înainte de a demisiona din funcţia de ministru al Mediului.

România trebuie să-și atingă țintele asumate în perioada următoare, iar printre măsurile preconizate se numără și eliminarea normelor Euro 0,1,2 și 3.

”… este normal să putem să îndepărtăm din casele noastre şi din instituţiile mari toate echipamentele electronice şi electrocasnice care sunt, în momentul de faţă, mari consumatoare de energie.

Toate trebuie făcute în sensul de a diminua reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi emisiile de CO2, şi aici fac referire la Programul „Rabla„. În acelaşi timp, trebuie să ne gândim foarte bine pentru anul viitor la o metodă prin care toate maşinile care au Euro 0, 1, 2, 3 să fie cumva îndepărtate de pe piaţă.

Acest lucru trebuie să fie făcut numai printr-o asumare, dar şi printr-un mod în care să nu putem fi atacaţi la Curtea Europeană de Justiţie a Uniunii Europene„, a spus Gavrilescu, citată de Adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here