Acasă Nova TV

Festivalul de film La Perne începe vineri în centrul istoric | Vezi programul

739
La Perne

În perioada 16-20 august va avea loc prima ediție a Festivalului de film în aer liber La Perne.

Evenimentul este organizat de Contrast Publicitate în colaborare cu Primăria Mediaș, Caravana TIFF, Paralela 45 și ADD Transilvania Mea. Festivalul La Perne este un concept inedit care va aduce în centrul orașului, în Piața Regele Ferdinand I, timp de 5 zile, 10 filme cu totul speciale, nominalizate și premiate la festivalurile de profil. 

Cinefilii din municipiul Mediaș și nu numai, sunt așteptați să ia parte la un eveniment deosebit. Este vorba despre prima ediție a Festivalului de film ,,La Perne’’. De vineri, 16 august și până marți, 20 august, aceștia vor putea lua parte la cinci seri de cinema în aer liber. În fiecare dintre cele cinci seri vor fi proiectate câte două pelicule. Intrarea spectatorilor va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul festivalului

Programul fiecărei seri a festivalului va începe în Piața Regele Ferdinand I la ora 21. Vineri, 16 august, va fi prezentat filmul ,,Opinci”, un scurt metraj de animație, câștigător la TIFF, dar și ,,Pup-o, mă!”, o comedie în regia Cameliei Popa. Sâmbătă, 17 august, seara de film va începe cu ,,Celed’’, un scurt metraj regizat de Anghel Damian și va continua cu ,,Secretul fericirii”, o producție 2018 în regia lui Vlad Zamfirescu, film nominalizat la Premiile GOPO 2019.

Seara de duminică va aduce pentru iubitorii de filme din Mediaș,,,Învierea domnului Constantin”, un film documentar în regia lui Cornel Brad și ,,Caisă”, tot un documentar regizat de Alexandru Mavrodineanu, peliculă care a câștigat Premiul GOPO 2019 pentru cel mai bun film documentar.

În cea de-a patra zi a festivalului, va rula drama istorică ,,Cadou de Crăciun”, film câștigător al premiului GOPO 2019 pentru cel mai bun scurt metraj, dar și ,,Parking”, o dramă romantică în regia lui Tudor Giurgiu. În ultima seară a evenimentului sunt programate filmele ,,Havana, CUBA”, o comedie în regia lui Andrei Huțuleascși ,,Arctic’’, o dramă din 2018 în regia lui Joe Penna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.