Acasă Revista Presei

Transgaz va finaliza în 2020 faza I a gazoductului BRUA | Termenul inițial nu poate fi respectat

437
Transgaz Gazoductul BRUA

Transgaz nu va încheia prima fază a gazoductului BRUA, aşa cum se angajase ci abia la sfârşitul anului viitor.

Cu toate eforturile depuse de Transgaz pentru realizarea în termen a proiectului BRUA faza I, pe parcursul implementării proiectului s-au întâmpinat probleme care, cumulate, afectează implementarea integrală a proiectului în termenul asumat,” se arată în ultima variantă, revizuită, a Planului de dezvoltare a sistemului naţional de transport al gazelor în perioada 2019-2028 întocmit de Transgaz, care va fi supus aprobării acţionarilor la finalul lunii iulie.

Conform adevarul.ro, cauzele care au dus la înregistrarea întârzierilor sunt derularea procedurilor de licitaţie, completarea şi îmbunătăţirea cadrului legislativ.

Totodată identificarea unor situri arheologice și condiţiile meteorologice adverse care s-au manifestat pe perioade lungi de timp au contribuit și ele, la întârzierea lucrărilor.

Transgaz mai arată că și prelungirea negocierilor cu unii proprietari / utilizatori de terenuri, precum şi un număr mare de modificări apărute pe timpul executării lucrărilor stau la baza noului termen de finalizare a primei faze din BRUA.

Gazoductul BRUA este cel mai important proiect de extindere a sistemului de transport al gazelor, derulat de Transgaz din această perioadă. El va interconecta patru țări, Bulgaria – România – Ungaria – Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.