Acasă Nova TV

A 9-a Sărbătoare a Coroanei la Biserica Evanghelică Axente Sever | N-am crezut …

499
A 9-a Sărbătoare a Coroanei la Biserica Evanghelică Axente Sever

Biserica Evanghelică din localitatea Axente Sever a găzduit duminică Sărbătoarea Coroanei – Kronenfest.

Ediția a noua a fost organizată de Consistoriul Districtual Evanghelic C.A. Mediaș prin preot Gerhard Servatius-Depner și preot Hildegard Servatius-Depner cu sprijinul Turist în Transilvania, Caspari Mediaș și Teracota Mediaș.

Sărbătoarea Coroanei sau Kronenfest a debutat duminică  la ora 10:00 cu o slujbă religioasă oficiată la Biserica Evanghelică fortificată din Axente Sever. A urmat un scurt program artistic prezentat de elevi ai Gimnaziului Hermann Oberth din Mediaș și corul Bisericii Evanghelice Mediaș, coordonați de Monica Lup și Edith Toth. Pentru copii, au fost organizate ateliere de creație, iar adulții au putut participa la o degustare de vinuri și la un concert susținut de Ela Soul.

Sărbătoarea Coroanei s-a bucurat și de prezența oficialităților locale din Axente Sever, care și-au arătat susținerea pentru acest eveniment atât de însemnat în viața comunității din Axente Sever.

Prin intermediul acestui eveniment, ne putem mândri cu moștenirea săsească a comunei Axente Sever. Cei care sunt plecați de pe aceste meleaguri, își amintesc cu drag de locurile natale, iar această sărbătoare poate fi considerată și o celebrare a spiritului săsesc ce a mai rămas încă aici,” a transmis primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu.

 Kronenfest este celebrată de comunitățile săsești în fiecare an în luna iunie. Axente Sever este una din puținele localități din Transilvania care încă mai păstrează această tradiție.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here