Acasă Revista Presei

Șeful PSD Liviu Dragnea condamnat definitiv la pușcărie

1698
Președintele PSD Liviu Dragnea la DNA

Liviu Dragnea a fost condamnat astăzi la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul „Angajări fictive la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman”. Decizia este definitivă.

Liderul PSD Liviu Dragnea este aşteptat să se prezinte la cea mai apropiată secţie de Poliţie pentru a se preda. În caz contrar acesta va fi ridicat de la locuinţa sa de către ofiţerii Serviciului Urmăriri şi dus la penitenciar.

Pe 21 iunie 2018, un complet de 3 judecători de la Curtea Supremă l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul ce viza angajarea fictivă a două femei la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Teleorman.

În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii Curţii Supreme au susţinut că liderul PSD „a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute” având în vedere că angajatele la Direcţia Copilului nu ar fi dat nicio dată pe la birou ele lucrând în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

Cu toate acestea, cele două au fost plătite lunar din banii statului. Prejudiciul în dosar: 108.000 de lei.

Astăzi Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința este definitivă. Completul de 5 judecători a menținut astfel sentința dată în primă instanță. Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu.

Citește mai mult pe Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here