Acasă Nova TV

Cod galben de inundații în județul Sibiu | Cod portocaliu în Mureș

1435
avertizari de inundații județul sibiu și mureț

Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis astăzi avertizări cod galben și portocaliu de inundații în mai multe bazine hidrografice.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, s-a actualizat atenţionarea şi avertizările hidrologice pentru fenomene imediate ȋn vigoare, după cum urmează: Județul Sibiu se află sub avertizare cod galben de inundații până Miercuri, ora 16. Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Târnava Mică, Târnava Mare și Olt.

Județul Mureș se află sub cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Târnava Mică – afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Târnăveni și Târnava Mare – afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Sighişoara.

Hidrologii avertizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor amintite. În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vor fi efectuate actualizări ale prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgenţă generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here