Acasă Revista Presei

Cu cât scad ratele la credite, după Noul ROBOR

403
Cu cât scad ratele la credite, după Noul ROBOR

Guvernul a introdus un nou indice de referinţă care înlocuieşte ROBOR. Începând cu data de 2 mai RATELE LA TOATE CREDITELE NOI ÎN LEI se vor calcula în funcție de acesta. 

Ratele la creditele în lei ale românilor ar putea să scadă cu până la 5%, în următoarea perioadă, odată ce băncile vor începe să calculeze dobânzile după noua formulă, care înlocuieşte ROBOR, arată calculele bancherilor.

O serie de calcule realizate recent de bancheri arătau că ratele scad cu numai câţiva lei şi nicidecum la jumătate, după cum promisese consilierul premierului, Darius Vâlcov. 

Potrivit modificărilor aduse Ordonanţei 114, şi cei care au credite în lei în derulare îşi pot recalcula ratele, dacă şi banca şi clientul sunt de acord, prin act adiţional la contract. De asemenea, toate refinanţările de credite se vor calcula în funcţie de acest nou indice.

Conform adevarul.ro se vor reduce şi ratele la creditele de consum, cu circa 1,5%, potrivit calculelor bancherilor. Pe de altă parte, jumătate din creditele acordate acum sunt doar cu dobândă fixă, caz în care ROBOR-ul calculat la nivelul tranzacţiilor efective este irelevant.

Citeste mai mult pe Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here