Acasă Transilvania Online

Percheziție DIICOT la Jidvei, într-un dosar de Amenințare Teroristă

603
percheziţie domiciliară pe raza comunei Jidvei, într-un dosar de amenințare teroristă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO – Serviciul de Investigare a Infracțiunilor de Terorism au efectuat Miercuri 10 Aprilie, o percheziţie domiciliară pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, într-un dosar de amenințare teroristă.

Este vorba despre o cauză în care se efectuează cercetări faţă de un suspect, în vârstă de 46 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 32 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.

În fapt, s-au reținut faptul că la data de 1 martie 2019, la ora 15.52, Secția 1 Poliție București a fost sesizată prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență ”112” cu privire la faptul că pe raza municipiului Bucureşti, unde funcționează o fundație, a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locației respective.

De asemenea, în aceeași zi, la scurt timp – ora 15.56 – Secția 1 Poliție a fost sesizată, din nou, prin intermediul S.N.U.A.U. ”112”, despre împrejurarea că la un hotel situat pe Calea Dorobanților, sector 1, a fost primit un alt apel telefonic, fiind transmis un mesaj audio, în sensul că va avea loc un atac cu rachetă și că persoanele prezente au la dispoziție 21 de minute pentru a evacua zona.

La finalul mesajului audio, se preciza că organizația ”Vlad Țepeș” revendică ”atentatul”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba.

La acțiune au participat luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Țepeş”.

Sursa: Comunicat DIICOT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here