Acasă Transilvania Online

La Târgu Mureș listă de cumpărături pentru pacienți, de la medici

2023
La Târgu Mureș listă de cumpărături pentru pacienți

La Centrul de Transplant Medular din Tîrgu-Mureș, pacienţii primesc înaintea internării o listă de cumpărături. Foaia conţine indicații legate de ce trebuie să aducă de acasă.

PressOne a intrat în posesia unei astfel de liste, pe care un fost pacient al Centrului a primit-o în urmă cu două luni, înaintea transplantului. Când o parcurgi, ai crede că bolnavul e invitat, preventiv, să-şi organizeze și propriul parastas, însă e doar o mostră a degradării sistemului medical din România.

Indicațiile sunt scrise cu majuscule, în timp ce informațiile cu adevărat importante, cele privind actele necesare internării, sunt trecute la finalul listei, cu litere mici.

Conducerea Spitalului Județean din Târgu-Mureș, de care aparţine clinica, susţine că nu ştia de existenţa acesteia şi că a cerut un control, scrie Digi24.

Am contactat-o telefonic pe șefa Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular, care mi-a confirmat existența acestei liste. Dar dânsa m-a informat că această listă nu este obligatorie, este o recomandare pentru confortul pacienților.

Cu toate acestea am format o comisie de control și am dispus un control. Nu mi se pare normal, în condițiile în care noi asigurăm hrana necesară pacienților.

Nu mi se pare normală această listă. Mi s-a spus telefonic că această listă este o moștenire istorică, de mult timp este această listă și se dă, este o moștenire istorică la nivelul compartimentului. Nu înțeleg cine a întocmit această listă și de ce a întocmit-o, a declarat Ioan Claudiu Puiac, managerul SJCU Târgu-Mureș pentru Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.