Acasă Revista Presei

Undă verde inițiativei USR Fără Penali în Funcții Publice | Curtea Constituțională a dat OK-ul

127
Fără Penali în Funcţii Publice județul Sibiu

Curtea Constituțională a dat undă verde inițiativei USR de revizuire a Constituției, Fără Penali în Funcții Publice.

Conform unor surse din cadrul Curții Constituționale, judecătorii au stabilit, marți, cu unanimitate de voturi, că iniţiativa legislativă de revizuire a Legii fundamentale, Fără Penali în Funcţii Publice, respectă prevederile constituționale, scrie hotnews.ro.

Iniţiativa „Fără Penali în funcţii publice” propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut:

Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Nu există probleme de fond. Numărul minim de semnături pentru o inițiativă cetățenească a fost cu mult depășit. Nici referitor la formularea articolului cu interdicția pentru cei condamnați să ocupe funcții publice nu sunt probleme”, au declarat surse din cadrul Curții Constituționale pentru G4Media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here