Acasă Sibiu

Braconieri prinși pe Olt | 350 kilograme de pește redate cadrului natural

340
Braconieri prinși pe Olt

În noaptea de 8/9 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe râul Olt, în zona barajului dintre localitățile Avrig și Mârșa.

Cu această ocazie, în jurul orei 03:30, pe baraj, au fost identificate două autoturisme în care se aflau patru bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani, toți domiciliați în județul Vâlcea.

„În urma verificărilor efectuate, într-unul dintre autoturisme polițiștii au găsit o barcă pneumatică, vâsle, o pompă pneumatică, o plasă de pescuit de circa 900 m, dar și 8 saci cu pește, 452 de kg, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Mare parte din peștele aflat în saci, aproximativ 350 de kg, a fost redat mediului natural, restul fiind predat spre valorificare. De asemenea, bunurile depistate au fost confiscate în vederea cercetărilor.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de deținere și transport fără documente legale ale peștelui, conform art. 64 litera h din O.U.G. nr. 23/2009, cu completările și modificările ulterioare” a precizat Elena Welter, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here