Acasă Revista Presei

PSD-Vâlcov îl vrea plecat pe guvernatorul Mugur Isărescu de la BNR

87
mugur isărescu și darius vâlcov

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a declarat, luni seara, la TVR, că Mugur Isărescu ar trebui să se retragă din fruntea Băncii Naționale a României (BNR).

Vâlcov a schițat totodată și profilul unui viitor guvernator al Băncii Naționale, „să colaboreze excelent cu Guvernul.”

Dacă vă uitați la ceea ce au făcut guvernul și BNR în ultimii doi ani, ne apropiem de legenda meșterului Manole: când cineva tot construiește, și acesta este Guvernul, și cineva peste noapte dărâmă sau ia o parte din fructele a ceea ce construiește cineva, și aici ne referim la BNR”, a susținut consilierul premierului, citat de G4Media.

Darius Vâlcov a spus că Mugur Isărescu trebuie să plece de la conducerea Băncii Naționale.

„… a depășit pe papa, a depășit pe cine mai vreți dvs, trebuie totuși la un moment dat să ne recunoaștem limitele și să lăsăm și pe alții mai tineri”, a afirmat Vâlcov.

Foto: Gândul / Citește mai mult pe G4Media 

Fost ministru și primar, Darius Vâlcov, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă și artizan al politicilor fiscale ale PSD, a fost condamnat în februarie 2018 de instanța supremă la opt ani de închisoare într-un dosar în care a fost trimis în judecată în 2015.

Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Pedepsele s-au contopit, aplicându-se cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani. Totodată, instanța a dispus și confiscarea a 6.200.000 lei.

Motivarea sentinței de condamnare în cazul lui Darius Vâlcov întârzie de 10 luni la Înalta Curte. 

Decizia finală în acest caz urmează să fie dată de completul de 5 judecători de la instanța supremă. Procesul in faza de apel nu poate începe, până când nu este motivată decizia de condamnare.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here