Acasă STIL DE VIATA

Escrocherie pe WhatsApp | Poți rămâne fără acces la cont

860
utilizatorii WhatsApp

Un nou tip de înșelatorie pe WhatsApp a ajuns și în România. Deja sunt utilizatori care reclamă că și-au pierdut accesul la conturile de WhatsApp.

Toată escrocheria începe cu un mesaj primit de utilizator, de la un prieten al cărui cont a fost compromis, în care este rugat să îi trimită un cod de verificare primit prin SMS, sub un pretext fals.

Pentru că utilizatorul nu știe că are de a face cu altcineva decât prietenul lui, trimite codul primit prin SMS și astfel hackerul poate dobândi controlul asupra contului de WhatsApp.

În fapt, codul trimis prin SMS este cel pe care îl primești atunci când încerci să înregistrezi un cont de WhatsApp și modul prin care aplicația verifică dacă persoana care încearcă să se înregistreze este chiar deținătorul numărului de telefon, scrie Digi24.

Odată controlul contului de WhatsApp preluat, poate fi folosit pentru a trimite mesaje similare prietenilor sau familiei din lista utilizatorului înșelat, pentru a le cere bani sau mai mult, pentru a-l șantaja cu bani pentru a-și recupera accesul la cont.

WhastApp nu a transmis deocamdată un comunicat oficial privind acest nou tip de „scam”, însă utilizatorii sunt sfătuiți să nu trimită nimănui codurile de verificare prin SMS și să fie precauți dacă primesc mesaje de la apropiați, în care li se cere să trimită bani.

Sursa; Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.