Acasă Nova TV

Mica Unire de la 24 ianuarie a fost marcată la Axente Sever

378
Mica Unire de la 24 ianuarie

Mica Unire de la 24 ianuarie a fost marcată la Axente Sever.

Cu prilejul sărbătoririi a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române la data de 24 ianuarie, acest eveniment esențial pentru istoria națională a fost marcat și în comuna Axente Sever, prin manifestații dedicate acestei zile, organizate și susținute de oficialitățile locale.

Astfel, miercuri, începând cu ora 12:00, Primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, a participat la manifestările organizate de către elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII Axente Sever.

Elevii claselor II-VIII au dat mână cu mână pentru a juca Hora Unirii în curtea școlii, iar apoi a urmat o prezentare a evenimentelor istorice care au condus la Unirea Principatelor Române din 1859. Prezentarea a fost susținută de către directorul școlii din Axente Sever, Constantin Dumitru și a avut loc în Centrul de Documentare și Informare al Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII Axente Sever. Elevii școlii au pregătit și două scenete al căror protagonist principal a fost cunoscutul personaj Moș Ion Roată.

„Mă bucur că am putut fi alături de elevii școlii din Axente Sever, care, alături de cadrele didactice, au pregătit o acțiune dedicată zilei de 24 ianuarie. Este un eveniment care ne permite să rememorăm etapele ce au avut ca finalitate consitutirea statului român modern” a declarat Marius Grecu, Primarul comunei Axente Sever.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here