Acasă Revista Presei

Acţionarii Romgaz au aprobat constituirea unei companii, în asociere cu SAPE

674
dosarul romgaz aviz pentru un protest

Acţionarii Romgaz au aprobat constituirea unei companii, în asociere cu SAPE, scrie bursa.ro.

Acţionarii Romgaz Mediaş (SNG) au aprobat de principiu, în şedinţa de ieri, constituirea unei societăţi pe acţiuni în asociere cu Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE), potrivit unui comunicat al producătorului de gaze naturale remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit raportului Romgaz, noua societate ar avea drept obiect principal de activitate furnizarea de gaze naturale şi energie electrică.

Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, ne-a declarat: „Este vorba de o aprobare de principiu în AGA (n.r. Adunarea Generală a Acţionarilor). Asta înseamnă că ne gândim la proiectul acesta şi urmează să facem un business plan, studii de oportunitate, o analiză de piaţă şi după aceea vom lua decizia finală, dacă intrăm în asociere sau nu. Nici Romgaz, nici SAPE nu au lucrat în această piaţă, deci nu putem să ştim dacă este oportun sau deopotrivă. (…) Nu ne propunem să concurăm (n.r. în piaţa de furnizare), ci ne propunem să ne maximizăm profiturile şi veniturile. Aceasta este prima intenţie a unei companii care intră în această piaţă. Deocamdată, suntem producător şi ne dorim să devenim mai mult decât atât. Să intrăm într-o zonă unde marjele sunt mai ridicate şi mai profitabile. Este o sinergie pe lanţ a business-ului pe care deja îl avem”.

Articol complet: bursa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here