Acasă Revista Presei

Legea Recursului Compensatoriu | Autorul crimei de la Mediaş câştigă 408 zile de libertate

1433
Efectele Legii Recursului Compensatoriu

Tudorel Toader a căutat miercuri, într-o apariție în fața ziariștilor, să minimalizeze efectele legii recursului compensatoriu.

Ministrul justiției a susţinut că suspectul din cazul crimei de la Mediaş nu ar fi beneficiat de legea recursului compensatoriu. Motivarea deciziei de eliberare, a Tribunalului Deva, îl contrazice, însă, pe Tudorel Toader, scrie Digi 24.

Suspectul ispăşise trei sferturi din pedeaspa de 13 ani, pe care o primise pentru o tentativă de omor şi se încadra pentru eliberarea condiţionată. El a câştigat 408 zile de libertate pentru că a stat în condiţii improprii în penitenciar.

Dacă va fi condamnat încă o dată, din noua pedeapsă şi restul de trei ani din vechea condamnare îi vor fi scăzute cele 408 zile câştigate în baza legii recursului compensatoriu. Cei trei bărbaţi care fuseseră reţinuţi în cazul crimei de la Mediaş, judeţul Sibiu, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Într-un comunicat de presă, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a precizat, referitor la autorul crimei de la Mediaş, că acesta a fost condamnat definitiv la 13 ani de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav. El a fost propus pentru liberare condiţionată în 3 mai 2018, iar instanţa de judecată, considerând că a îndeplinit toate criteriile legale, a dispus punerea în libertate, în 22 mai 2018.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ţinut să menţioneze, într-o declaraţie de presă de miercuri, că autorul crimei de la Mediaş nu face parte din cei care au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu.

O precizare: autorul faptei de la Mediaş nu face parte din categoria celor care au beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu„, a afirmat el.

Citește mai mult pe Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here