Acasă Nova TV

Tânăr de 25 ani ucis pe strada Stadionului în urma unui scandal

31719

Un tânăr de 25 ani a fost ucis pe strada Stadionului din Mediaș în urma unui scandal.

Victima este un bărbat din Mediaș. Acesta domicilia fără forme legale în Biertan. Bărbatul a fost implicat într-un conflict între două grupuri de tineri. Acesta a avut loc sâmbătă seara într-un local din oraș. Ulterior, tinerii au ieșit din club, iar scandalul a continuat pe stradă.

La un moment dat, tânărul de 25 ani s-a împiedicat și a căzut. Agresorul, un bărbat din Alba care domicilia fără forme legale în Mediaș, l-a înjunghiat de mai multe ori în picior, în zona arterei femurale. În urma rănilor, acesta a pierdut foarte mult sânge. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Mediaș, unde a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au încercat să îl salveze, însă fără succes, astfel că a fost declarat decesul.

Polițiștii medieșenii au început imediat cercetările și îl caută pe agresor. Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

ACTUALIZARE:

Autorul are 30 ani. Acesta a mai fost condamnat pentru tenativă de omor, dar eliberat pe baza recursului compensatoriu.

ACTUALIZARE 1:

Agresorul a fost prins de către polițiști din cadrul IPJ Alba în baza informațiilor furnizate de către polițiștii IPJ SB. El a fost găsit în zona localității Blaj. Acesta va fi condus pentru audieri și dispunerea măsurilor legale, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

ACTUALIZARE VIDEO: Tânărul ucis a fost lovit de mai multe ori cu un cuțit. Imaginile au fost filmate de camera de supraveghere și postate pe Facebook. Autorul identificat al crimei, Marius Rusu, poate fi observat pe imagini cum îi aplică loviturile victimei iar la final pleacă, având cuțitul în mână.

ACTUALIZARE: COMUNICAT PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL SIBIU

Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

,,La data de 13.01.2019, lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu au fost sesizaţi prin Sistemul Naţional Unic Apel de Urgenţă 112. A fost vorba despre faptul că în noaptea de 13.01.2019, în jurul orei 0130, numitul F.M.A. a decedat în secţia de primiri urgenţe a Spitalului Mediaş ca urmare a unei agresiuni ce a fost exercitată asupra sa de către 3 persoane de sex masculin, agresiune ce s-a petrecut în aceeaşi dată, în jurul orei 0100, pe calea de acces a unui club de noapte din mun. Mediaş, jud. Sibiu. 

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în noaptea de 12/13.01.2019, în jurul orei 0040, numiţii R.M. (în vârstă de 30 de ani,  născut în mun. Blaj, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 25.05.2018, cu un rest de executat de 777 zile),  O.O.I.( în vârstă de 38 de ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu, cu antecedente penale), A.P. (în vârstă de 34 de ani, născut în mun. Alba Iulia, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 13.06.2017 cu un rest 423 zile) şi alţii s-au deplasat în clubul Serabeva din Mediaş.

În jurul orei 0105, un grup format din 10 persoane de sex masculin pătrunde în club si se îndreaptă direct către masa ocupată de cei de mai sus, din acest grup făcând parte victima F.M.A. (în vârstă de 25 ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu). Imediat între cele două grupuri are loc o altercaţie în cadrul căreia este lovit martorul C.I. precum şi R.M.

Văzând că R.M. se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima, părăsesc clubul şi o iau la fugă către poarta imobilului aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către R.M., O.O.I., A.P. precum şi celelalte persoane.

În continuare, victima F.M.A. alunecă pe zăpadă şi cade la pământ, fiind astfel ajunsă din urmă de către R.M. şi O.O.I., ambii având în mâna dreaptă câte un cuţit. O.O.I. se poziţionează în dreptul capului victimei şi îl loveşte cu piciorul în zona capului de 8 ori.

Concomitent cu loviturile aplicate de O.O.I. în zona capului, R.M. loveşte victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către O.O.I. care îl împinge de deasupra victimei, moment în care se dezechilibrează şi cade în zăpadă în apropierea victimei.

Imediat după ce R.M. şi O.O.I. încetează să mai lovească victima, apare venind în fugă şi A.P. care se îndreaptă direct către victima aflată la pământ si pe care o loveşte cu pumnii şi cu picioarele tot în zona capului.

Aşa cum rezultă din fişa de constatăriI preliminare nr. 96/A3/23 din 13.01.2019, moartea victimei F.M.A. a fost violentă. Aceasta s-a datorat hemoragiei externe, consecutivă unor plăgi tăiate-înţepate la nivelul membrelor inferioare cu secţiune de pachet vascular femural drept (arteră şi venă femurală), leziunile traumatice tanatogeneratoare putând fi produse prin lovire repetată cu un corp tăietor-înţepător, majoritatea aplicate dinapoia înaintea victimei.

La autopsie s-au mai constatat leziuni traumatice cranio-faciale şi la nivelul cotului stâng care s-au putut produce prin lovire cu corp dur şi cădere pe un plan dur neregulat, dar care nu au intervenit în determinismul decesului.

Prin ordonanţa din data de 13.01.2018, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de omor, prev.şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen., prin ordonanţa din aceiaşi dată s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 Cod penal.

Prin ordonanţa din data de 13.01.2019 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii R.M., O.O.I., cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor şi A.P cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 13.01.2019, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspecţilor R.M., O.O.I., A.P., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi lovire sau alte violenţe, urmând a se emite ordonanţa de punere în mişcare a urmăririi penale şi a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală. Aceasta are ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

ACTUALIZARE:

Luni seara, Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu a informat IPJ Sibiu cu privire la faptul ca instanta a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a celor trei suspecti astfel:
RM, 30 de ani, din jud Alba, cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de omor calificat
OOI, 38 de ani, din jud Sibiu, cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de omor
AP, 34 de ani, din jud. Alba, cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente.

Cercetarile continua la nivelul IPJ Sibiu, Serviciul de Investigatii Criminale, sub stricta supraveghere a Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.