Acasă STIL DE VIATA

Gripă sau răceală | Care sunt diferențele

554
gripă sau răceală

Gripă sau răceală? Este întrebarea momentului și în România. Chiar dacă ambele sunt infecții respiratorii simptomele diferă, dar pot fi identificate.

Având în vedere numărul tot mai crescut de cazuri, este important să știm dacă avem o simplă răceală sau gripă. Simptomele sunt comune, în mare parte, dar intensitatea lor diferă.

GRIPA debutează brusc, la două zile de la contactul cu omul bolnav. În cazul virozei vorbim de o evoluție treptată. Febra este comună ambelor infecții, doar că în cazul gripei temperatura depășește 39 de grade Celsius.

Instalarea gripei aduce după sine dureri musculare pronunțate, care îl țintuiesc la pat pe bolnav, iar slăbiciunea întregului organism poate dura și până la trei săptămâni.

Frisoanele, oboseala și tusea frecvente și severe sunt semne clare că virusul gripal s-a instalat în organism. În cazul unei răceli ne vom confrunta cu frisoane rare și tuse productivă.

Strănutul și nasul congestionat diferențiază tipurile de viruși. În cazul răcelii, acestea apar, în cazul gripei nu. Durerile de cap se manifestă în ambele situații, doar că în cazul gripei sunt mai intense.

Medicii spun încontinuare că cea mai sigură armă rămâne vaccinul antigripal. De asemenea, este important să evităm aglomerațiile pe cât posibil, să purtăm o mască de protecție pe față, să respectăm igiena și să consumăm vitamina C. În acest caz sunt recomandate în special citricele.

În ceea ce îi privește pe copii, o categorie vulnerabilă, în cazul lor trebuie să se facă un triaj epidemiologic în școli, iar cei bolnavi trebuie ținuți acasă.

Ministerul Educației a suspendat preventiv cursurile în toate școlile din România până luni 28 ianuarie.

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.