Acasă Revista Presei

Un tramvai construit de doi medieșeni, cel mai reprezentativ food truck pentru Sibiu

1318
Un tramvai construit de doi medieșeni

Un tramvai construit de la zero de doi medieșeni, tată și fiu, s-a plimbat puțin prin țară, purtând mândru numele Hermannstadt, scrie Turnul Sfatului.

Acum, la Târgul de Crăciun, este deschis zilnic pentru sibieni și turiști cu, spun proprietarii, cea mai bună mâncare nemțească, vândută din cel mai reprezentativ food truck pentru Sibiu.

Cu o afinitate pentru street food-ul nemțesc și dorința de a face o afacere care să iasă în evidență într-o mare de alte afaceri asemănătoare, trei tineri sibieni, Silviu Achim, Ciprian Albu și Rareș Radu au pus pe picioare un food truck reprezentativ pentru Sibiul… săsesc. Tramvaiul numit Hermannstadt s-a plimbat recent prin Cluj și Brașov, iar acum s-a „stabilit” pe perioada iernii în Piața Mare din Sibiu.


Primul lucru care îi atrage pe gurmanzi la food truck este aspectul lui, spune medieșeanul Rareș Radu. Tânărul afacerist a creat tramvaiul alături de tatăl său.

„Atât aspectul cât și mâncarea atrag. Bineînțeles, turistul întâi se oprește pentru că vede ceva ieșit din tiparele food truck-urilor. Se apropie, citește meniul, devine și mai curios și comandă. Eu și tatăl meu am lucrat la tramvai timp de șase luni. Nu aveam niciunul dintre noi experiență în construit așa ceva. Aveam în cap efectiv doar imaginea unui tramvai și am început să lucrăm la el”, povestește acesta.

Pentru ca afacerea să poată fi pusă pe picioare, a fost nevoie de nu mai puțin de 13.000 de Euro.

„Ne-a costat cam 13-15.000 de Euro să punem totul în mișcare și asta fără manoperă pentru că de asta ne-am ocupat noi. Totuși, cred că merită. Un progres se vede pentru că food truck-urile sunt tot mai căutate, există numeroase festivaluri dedicate lor și citisem chiar că într-un timp foarte scurt numărul food truck-urilor existente în România s-a dublat. Tocmai de aceea ne-am dorit să facem ceva inedit”, spune Rareș.

ARTICOL COMPLET: TURNULSFATULUI.RO

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here