Acasă Revista Presei

WIZZ AIR şi RYANAIR RECLAMATE din cauza politicii privind bagajele de mână

477
Wizz Air şi Ryanair au fost reclamate la Consiliul Concurenţei
Companiile low-cost Wizz Air şi Ryanair au fost reclamate la Consiliul Concurenţei, în urma modificărilor aduse politicii de bagaje.

Conform Digi 24, sesizarea a fost făcută de Asociaţia pentru Protecţia Drepturilor Pasagerilor din România care acuză cele două companii, Wizz Air şi Ryanair, că au încercat astfel să disimuleze majorarea preţurilor. Practica celor doi transportatori ar ridica importante semne de întrebare din perspectiva concurenței pe piața din România, întrucât urmarea imediată, reală, a fost creșterea costului total al călătoriei suportat de consumatori.

Începând cu luna noiembrie, transportatorii de tip low-cost Wizz Air şi Ryanair și-au modificat semnificativ politica de servicii suplimentare, în sensul că transportul unui bagaj de mână, tip valiză, nu mai este inclus întariful de bază, ci reprezintă un serviciu suplimentar. Inclus în tariful de bază a rămas doar transportul unui bagaj de cabină foarte mic, tip poșetă/servietă de mână.

Vă solicităm investigarea acestor fapte, care pot duce ca activitatea din domeniu sa fie serios perturbată, existând riscul ca și transportatorii români, Blue Air și Tarom, să majoreze tariful de bază, având în vedere creșterea costului de călătorie în cazul celor doi concurenți majori, ceea ce va afecta și mai mult consumatorii români„, se arată în sesizare.

Citește mai mult pe Digi 24 / Foto: travelator.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here