Acasă Revista Presei

Romgaz dă vina pe OMV Petrom pentru scumpirea gazelor

185
OMV Petrom vinovata pentru scumpirea gazelor
Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, a declarat majorarea preţului la gaze din ultima perioadă a fost cauzată de faptul că OMV Petrom şi-a redus producţia, astfel că trebuie importat mai mult gaz din Rusia, care este mai scump. Declarația a fost făcută la o conferinţă pe tema noii strategii energetice.

Deși Adrian Volintiru nu a pronunţat numele OMV Petrom, se știe că pe piaţa autohtonă OMV Petrom şi Romgaz produc aproape întreaga cantitate de gaze.

„… lipsa gazului din alte surse a provocat importuri, care vin la preţuri mult mai mari, automat au crescut şi preţurile (finale – n. r.), deci nu pot fi controlate nici măcar de cei care livrează consumatorilor. Anumiţi jucători îşi reduc producţia, ceea ce noi nu am făcut, ci, cum v-am spus, am mărit-o. Noi încercăm cât posibil să ţinem preţul jos“, a susţinut şeful Romgaz, citat de adevarul.ro.

Potrivit raportului pentru al treilea trimestru al OMV Petrom, producţia de gaze naturale a companiei în România a scăzut cu 6%, din cauza declinului natural la principalele zăcăminte (Totea Deep şi Lebăda Est).

Citeste mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here