Acasă Revista Presei

Romgaz dă vina pe OMV Petrom pentru scumpirea gazelor

185
OMV Petrom vinovata pentru scumpirea gazelor
Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, a declarat majorarea preţului la gaze din ultima perioadă a fost cauzată de faptul că OMV Petrom şi-a redus producţia, astfel că trebuie importat mai mult gaz din Rusia, care este mai scump. Declarația a fost făcută la o conferinţă pe tema noii strategii energetice.

Deși Adrian Volintiru nu a pronunţat numele OMV Petrom, se știe că pe piaţa autohtonă OMV Petrom şi Romgaz produc aproape întreaga cantitate de gaze.

„… lipsa gazului din alte surse a provocat importuri, care vin la preţuri mult mai mari, automat au crescut şi preţurile (finale – n. r.), deci nu pot fi controlate nici măcar de cei care livrează consumatorilor. Anumiţi jucători îşi reduc producţia, ceea ce noi nu am făcut, ci, cum v-am spus, am mărit-o. Noi încercăm cât posibil să ţinem preţul jos“, a susţinut şeful Romgaz, citat de adevarul.ro.

Potrivit raportului pentru al treilea trimestru al OMV Petrom, producţia de gaze naturale a companiei în România a scăzut cu 6%, din cauza declinului natural la principalele zăcăminte (Totea Deep şi Lebăda Est).

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here