Acasă Revista Presei

Tic Tac Split TVA | Comisia Europeana a cerut României să oprească plata defalcată a TVA

227
se renunta la plata defalcată a TVA

Comisia Europeana a decis joi, 08 noiembrie 2018, respingerea cererii de derogare in vederea aplicării mecanismului de plata defalcata a TVA înaintata de Romania.

Comisia își manifesta astfel îngrijorarea cu privire la nerespectarea principiului proporționalității si compatibilității cu Tratatul de Aderare considerând acest mecanism ca fiind contrar atât prevederilor Directivei Europene de TVA cat și libertății furnizării de servicii. Comisia a decis totodată să transmită o scrisoare de notificare formala României cu privire la mecanismul de plata defalcată a TVA, scrie hotnes.ro.

În cazul în care România nu ia măsuri în următoarele două luni (urmare transmiterii notificării formale), Comisia Europeana poate transmite un aviz motivat autorităților române înaintând astfel în procedura de Infringement.

Mecanismul de plata defalcata a TVA a fost introdus in Romania ca opțional începând cu 1 octombrie 2017 fiind de la 1 ianuarie 2018 impus ca obligatoriu pentru anumite categorii de plătitori de TVA – aproximativ 20.000 de companii.

Citește mai mult pe hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.