Acasă Transilvania Online

Asistenți medicali români în SCANDALUL DIPLOMELOR din Suedia | Control la o școală postliceală din Tg. Mureș

484
asistenți medicali romani suedia diplome

Televiziunea suedeză SVT a publicat un material prin care arată că în sistemul medical suedez s-au angajat asistenţi medicali din România, absolvenţi de şcoli postliceale, care nu ar fi dat pe la cursuri, cu toate că în România cursurile pentru asistenţi medicali se fac obligatoriu la zi.

Conform hotnews.ro, Jazz Munteanu, jurnalistă la televiziunea SVT din Suedia, a declarat că ea împreună cu colegii ei a început să facă investigaţia privind autenticitatea diplomelor acestor asistenţi medicali din România după ce au văzut că numărul legitimaţíilor acestora este cel mai mare în acest an.

Este vorba de 18 asistenţi medicali generali care anul acesta au fost angajaţi în spitalele din Suedia. Ministerul Educaţiei trimite corpul de control la o şcoală postliceală din Târgu Mureş.

„… am văzut că există informaţii care nu corespund. De exemplu, când colegii mei cu care am lucrat la articol, reporterul Karin Mattison şi producătoarul Lars-Göran Svensson, s-au uitat în acte au văzut că persoanele s-au mutat în Suedia, dar în acelaşi timp ar fi fost şi la studii în România. Şi pornind de la asta am consultat alte informaţii publice cum ar fi salariile, fost angajatori pentru fiecare persoană„, a spus jurnalista Jazz Munteanu.

Citește mai mult pe hotnews.ro

ACTUALIZARE

Ministerul Educatiei a transmis, joi, presei, ca se vor face verificari in urma informatiilor aparute cu privire la presupusele nereguli sesizate la Scoala Postliceala „Dimitrie Cantemir” din Targu Mures.

Inspectorul general scolar al ISJ Mures, Ioan Macarie, a declarat ca filmarea televiziunii suedeze a fost tendentioasa inca de la inceput, reporterii transmitand ca vor sa faca o promovare a institutiei.

Scoala Postliceala „Dimitrie Cantemir” din Targu Mures a fost acreditata de Ministerul Educatiei pentru asistenti medicali generalisti si asistenti medicali de farmacie, scrie ziare.com.

Ioan Macarie considera ca este o unitate de invatamant buna. Cursurile se desfasoara pe durata a trei ani, iar orele practice se fac la spitale din Targu Mures, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.