Acasă Transilvania Online

VIDEO Păduri virgine din județul Sibiu, rase de un politician PNL

1589
Zeci de hectare de păduri virgine din județul Sibiu au fost tăiate ilegal, iar lemnul a ajuns la Holzindustrie Schweighofer, în ciuda asigurărilor date de austrieci că nu mai preiau copaci a căror provenienţă nu este legală, scrie jurnalul.ro

Mario Forest SRL, una din firmele implicate, este deţinută de Florin Vidrighin, consilier local PNL. Politicianul s-a îmbogăţit din afacerile cu lemn, iar autorităţile statului mai degrabă acoperă ilegalităţile decât să le prevină. Doar într-un singur caz, Mario Forest SRL a ras fără autorizaţie trei hectare păduri virgine din inima sitului protejat Natura 2000 Frumoasa.

Pădurea virgină şi cvasivirgină de la Conţu, din Munţii Lotrului, dispare de la o zi la alta, mii de copaci bătrâni de sute de ani sunt raşi de pe suprafaţa pământului, iar comerţul ilegal cu lemn îi îmbogăţeşte pe politicienii locului. În toamna anului trecut, Mario Forest SRL a nimicit trei hectare de pădure cvasivirgină din Situl Natura 2000 Frumoasa, fără avizul administraţiei sitului, fără autorizaţie de mediu de la APM Sibiu şi fără acordul Gărzii Forestiere Braşov.

Într-un răspuns oficial oferit unui ONG de mediu, Garda Forestieră arată că nu a emis niciun aviz pentru exploatare în pădurile virgine şi cvasivirgine de la Conţu în perioada 2016- 2017. Cu toate acestea, Mario Forest SRL a tăiat prin radere cele trei hectare, lăsând în urmă sol erodat, crengi şi resturi împrăştiate peste tot, trunchiuri abandonate, iar transportul lemnului s-a făcut direct prin albia pârâului Conţu, fără instalarea de tuburi de beton sau podeţe de lemn.

Citește mai mult pe jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here