Acasă Transilvania Online

Sătui de București | Orașele Cluj, Timișoara, Oradea și Arad vor forma Alianța Vestului

710
Alianța Vestului Cluj, Timișoara, Oradea și Arad

Primarii celor patru mari orașe din Transilvania și Banat, Cluj, Timișoara, Oradea și Arad, au creat o alianță care își propune să le conecteze prin autostrăzi și linii ferate de mare viteză.

Pentru viitoarele proiecte, edilii din Cluj, Timișoara, Oradea și Arad nu mai stau la mila Bucureștiului și vor să obțină finanțare direct de la Bruxelles.

Noi, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca, am decis înființarea Patrulateralei Vestului, for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză și în plan cultural.

Ne propunem ca această structură să fie cadru pentru schimburi de idei și de experiență între noi, dar și de inițiere împreună de proiecte infrastructurale majore, mai ales pe linia îmbunătățirii conectivității între cele patru orașe – cale ferată de mare viteză, autostradă, drum expres, rapid – și de cooperare în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate.

Vrem să dăm și un exemplu național de cooperare pentru abordarea de proiecte mari, inaccesibile fiecăruia în parte.

Nu ai cum să obții o sursă de finanțare dacă vii cu o bucățică dintr-un astfel de proiect mare, trebuie să vii cu întregul. Or, se știe că Uniunea Europeană are și proiecte majore, pentru care se pot obține bani direct de la Bruxelles. Sunt mai multe surse de finanțare și vrem să ajungem să accedem la ele și vom începe să lucrăm efectiv în cadrul acestei patrulaterale a vestului”, spune Nicolae Robu, citat de Ziua De Cluj.

Cele patru orașe au semnat un document de lucru dar au declarat că vor să atragă și alți primari în Alianță.

Edili din mai multe orașe au participat la Timișoara la evenimentul Hub Urban Talks, al cărui scop este de a găsi soluții comune, soluții care implică administrația locală, mediul de afaceri și cetățenii pentru a avea un oraș care să crească inteligent și sustenabil, având comunități locale active și colaborative.

Citește mai mult pe Ziua De Cluj

Articolul precedentSunt bine in pielea mea … Gândirea pozitivă – un stil de viață sănătos
Articolul următorSubstanță iritantă pulverizată într-o sală de clasă, 6 elevi transportați la spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.