Acasă Nova TV

Primăria Mediaș vrea bani europeni pentru drumul Ighișului și un centru multifuncțional

753

Primăria Mediaș vrea să accese fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea drumului Ighișului, respectiv construirea unui centru multifuncțional-educațional la fosta unitate militară de aviație.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 5 milioane de Euro.Municipalitatea și-a propus să accese fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional 2014-2020, Axa 13.1 care vizează îmbunătățirea calității vieții populației din în orașele mici și mijlocii din România.

Concret, Primăria Mediaș va depune o cerere de finanțare pentru două obiective de investiții pe această axă. Unul se referă la reabilitarea și modernizarea drumului care face legătura între Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou. Acesta are o valoare de 9,7 milioane de lei și va include reabilitarea sistemului rutier, realizarea de trotuare, o pistă de biciclete, reabilitarea podețelor, a rețelei de canalizare pluvială dar și a zidurilor de sprijin.

Cel de-al doilea obiectiv vizează crearea unui centru multifuncțional-educațional, în corpul E de la fosta unitate militară de aviație. Proiectul are o valoare de 16,2 milioane de lei, iar clădirea reabilitată va găzdui o sală de teatru și spectacole, vestiare, cabine, sală de dansuri, sală de canto, ateliere meșteșugărești, săli expoziționale și săli pentru diverse întâlniri.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here