Acasă Sibiu

Poluare cu hipoclorit de sodiu pe Cibin | Sute de peşti morți

509
poluare peşti morți pe Cibin la Gura Râului

Comuna Gura Râului a fost în alertă miercuri după amiaza după ce au fost observaţi peşti morți plutind pe râul Cibin, în aval de localitate.

Reprezentanții Apelor Române s-au deplasat la fața locului pentru a preleva probe și constata pagubele. Conform turnulsfatului.ro, pentru a colectarea sutelor de peşti morți, pe malul Cibinului s-au deplasat reprezentanți ai Asociației de pescuit Fly Fishing, cea care are în grijă această zonă.

Pe o porțiune de aproximativ 100 de metri membrii asociației au adunat zeci de pești morți, majoritatea păstrăv. Asociația a populat anul acesta râul Cibin de patru ori, ultima oară chiar săptămâna trecută, atunci când aproximativ 3 500 de pești au fost eliberaţi în Cibin.

Viceprimarul George Arsenie a explicat pentru Turnul Sfatului că poluarea a fost cauzată de un accident nefericit la stația de tratare a apei potabile.

”A fost o scurgere din stația de tratare și în Cibin au ajuns câțiva litri de hipoclorit de sodiu. A fost o defecțiune tehnică, e prima oară în opt ani de zile când se întâmplă așa ceva. Am chemat repede pe cineva de la Sibiu și a remediat problema, furnizarea apei potabile în sat nu este afectată”.

Conform viceprimarului de la Gura Râului, poluarea a ajuns pe o distanță de aproximativ 200 de metri din râu.

Sursa turnulsfatului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here