Acasă Nova TV

Crimă la Mediaș | Tânăr de 35 ani înjunghiat mortal de un vecin

9302

Un medieșean în vârstă de 35 ani a fost înjunghiat mortal azi-noapte în jurul orei 0.

Crima s-a petrecut pe strada Colinei din cartierul Moșnei. Între acesta și un vecin în vârstă de 52 ani, a izbucnit un conflict spontan pe fondul consumului de alcool. Bărbatul mai în vârstă l-a înjunghiat pe cel mai tânăr cu un cuțit în zona gâtului și în zona abdominală.

În urma rănilor, tânărul a decedat la Spitalul Municipal Mediaș. Autorul crimei a fost găsit la fața locului și reținut de polițiști. Acesta va fi audiat și cel mai probabil reținut. Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

ACTUALIZARE: Comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu

Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

La data de 12.07.2018, lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu au fost sesizaţi prin Sistemul Naţional Unic Apel de Urgenţă 112 despre faptul că în data de 12.07.2018, în jurul orei 0030, numitul B.I.  a decedat în secţia de primiri urgenţe a Spitalului Mediaş ca urmare a unei agresiuni ce a fost exercitată asupra sa de către numitul P.S.

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt: 

S-a reţinut că în data de 11.07.2018, în jurul orei 2200, victima B.I. (în vârstă de 35 ani, născut în mun. Târnăveni, jud. Mureş, domiciliat în mun. Mediaş, jud. Sibiu) a consumat băuturi alcoolice în faţa imobilului din mun. Mediaş în care domicilia, împreună cu mai mulţi vecini, printre care şi suspectul P.S. (în vârstă de 52 ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu domiciliat în mun. Mediaş jud. Sibiu).

În jurul orelor 0000, între suspectul P.S., în vârstă şi victima B.I. s-a iscat un conflict spontan, cei doi provocându-se reciproc la bătaie, context în care, suspectul P.S. a scos un cuţit cu care a lovit victima în zona gâtului, secţionându-i vena jugulară apoi i-a aplicat încă o lovitură cu cuţitul victimei în zona abdominală, provocându-i încă o plagă tăiată penetrantă, leziuni traumatice care au avut rol determinant în producerea decesului.

Prin concluziile preliminare ale autopsiei s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-circulatorii acute consecutive hemoragiei externe, urmare a două plăgi tăiate-înţepate, una cervicală cu secţiune de venă jugulară şi una abdominală penetrantă.

Prin ordonanţa din data de 12.07.2018, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen.  iar prin ordonanţa din aceiaşi dată s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul  P.S. cu privire la săvârşirea infracţiunii sus-menţionate.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 12.07.2018, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului P.S.., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen., urmând a se emite ordonanţa de punere în mişcare a urmăririi penale şi a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here