Acasă Sibiu

Situație critică în mai multe localități din cauza inundațiilor | VIDEO

1214

Situația este critică în mai multe localități din cauza inundațiilor.

Pentru extragerea apei acumulate în zonele inundate, peste 300 de pompieri cu 13 motopompe acționează în sprijinul cetățenilor, în localitățile Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Ocna Sibiului și Cristian.

La nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a dispus măsura suplimentării dispozitivelor cu câte o motopompă din cadrul ISU Hunedoara, ISU Vâlcea și ISU Alba.

Avand în vedere situațiile înregistrate în județ, pentru gestionarea eficientă a intervențiilor au fost suplimentate efectivele cu pompieri din turele libere. Totodată, cu sprijinul Apelor Române, 400 metru liniari de dig se vor monta pentru întărirea malului pârâului Visa, în dreptul localității Ocna Sibiului.

Începând de duminică după-amiază în județul Sibiu se află și Secretarul de stat Raed Arafat pentru a coordona acțiunile de prevenire a inundațiilor și de intervenție în caz de urgență. În această dimineață la ora 9,00, acesta a participat la ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul Adela Muntean. 

Celulă de criză

Conform Prefecturii Sibiu, la ora actuală, situația rămâne critică la Ocna Sibiului, Apoldu de Sus și Săliște. Mobilizarea este generală. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trecut la capacitatea de acțiune roșie, ceea ce înseamnă că toată lumea este în unitate. Pompieri, jandarmi și militari ai Garnizoanei Sibiu vor ridica, începând cu ora 11,00, un dig mobil de 200 de metri la Ocna Sibiului. Trei motopompe de mare capacitate (10.000 de litri/minut) vor ajunge la Sibiu din alte județe.

La Săliște, pârâul a depășit cota de atenție cu 30 de centimetri. În comuna Tilișca, a fost oprită alimentarea cu apă potabilă din cauza viiturilor. SC Apă-Canal SA a asigurat o cisternă cu apă potabilă pentru populație. La Orlat, un stâlp de înaltă tensiune s-a prăbușit în jurul orei 9,30. Localitățile Orlat, Cristian și Săliște sunt fără curent electric la acest moment. Echipele Electrica lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

Județul Sibiu rămâne sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU până mâine, 10 iulie,la  ora 21,00.

Foto&Video: ISU Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here