Acasă STIL DE VIATA

Despăgubiri doar la pachete | Prețul prea mic la sejur indică nereguli

220
prețul sejur turistic

Prețul produselor turistice nu poate varia foarte mult de la o agenţie la alta.

Prețul exagerat de mic reprezintă un semnal de alarmă că nu este în regulă ceva, a declarat, joi, Dragoş Anastasiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

„Toată lumea găteşte cu aceeaşi apă. E normal să se nască diferenţe din modul de management, dar ele nu pot fi foarte mari, pentru că, în general, nu agenţiile de turism stăpânesc produsul. De exemplu, dacă un hotel dă 50% reducere, dă la toată piaţa. Şi se vede în piaţă. Iar faptul că tu te duci şi vezi diferenţe foarte mari de preţuri reprezintă un indiciu să caşti ochii mai mult şi mai ales dacă nu cunoşti agenţia, nu ai mai lucrat cu ei şi nu ai referinţe din piaţă. Cască ochii la chestiile astea!”, a îndemnat vicepreşedintele ANAT.

Anastasiu a mai spus că turiştii nu vor putea fi despăgubiţi integral dacă aleg doar serviciile de cazare şi masă, fără transport sau un alt serviciu asociat.

Pe litoralul românesc, o săptămână cu mic dejun – nu intră. Litoralul bulgăresc, o săptămână cu demipensiune – nu intră. Halkidiki, două săptămâni cu pensiune totală – nu intră, dacă nu are şi a doua componentă, respectiv transportul sau rent-a-car şi aşa mai departe. Deoarece acesta nu este un pachet.

Toate aceste servicii, oferite mondial de site-uri sau agenţii, nu intră în scopul directivei. Deci greşeşte cine creează aşteptări că de mâine orice ban plătit în avans oricui va fi rambursat în întregime pentru că, unu, nu intră toate produsele şi, doi, nu există mecanisme„, a avertizat reprezentantul agenţiilor de turism.

Citește mai mult pe InCont

Articolul precedentUn medieșean beat și fără permis a intrat cu mașina într-un stâlp | Foto&Video
Articolul următorCasa revoluţionară de la Sibiel | Făcută din cânepă şi var

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.