Acasă Revista Presei

Orange avertizează clienţii din România | Campanie de phishing

348

Operatorul de telefonie mobilă Orange avertizează pe cei peste 3,2 milioane de clienți din România cu privire la o campanie de phishing. Clienții sunt avertizați prin email, că respectiva campanie încearcă colectarea datelor de autentificare prin aplicaţia My Orange.

Atenție Orange avertizează totodată că e-mailul capcană este trimis de la o adresă falsă de forma …@ ThankYou_account.js.net și include un link care, odată accesat, direcționează către o pagină web falsă ce capturează datele de autentificare, apoi este făcută redirecționarea către pagina de logare Orange reala. În acest fel, un utilizator neavizat nu va realiza că datele de autentificare tocmai i-au fost sustrase.

E-mailul trimis, in cadrul acestei campanii false, are subiectul „Orange Romania iti daruieste 1000 de puncte Thank You !!” si promite 1000 de puncte Thank You si posibilitatea de a achizitiona in termen de 24 de ore, din aplicatia My Orange, un smartphone premium la un pret special. El a apărut în cursul zilei de 30 iulie 2018.

In cazul in care ați fost expus acestei campanii de phishing si ați accesat link-ul inclus, Orange recomandă să schimbați de urgență parola in aplicația My Orange pentru a evita orice fraudă sau distrugerea de către o persoana rău intentionata a configurațiilor și setărilor salvate.

De asemenea, este recomandabil să verificați autenticitatatea promoțiilor și concursurilor unde vi se cere autentificarea cu datele de logare din aplicațiile Orange.

Dacă întâmpinați o astfel de situație, Orange roagă semnalarea de fiecare dată, pentru a putea lua măsurile adecvate și a bloca atacul.


Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here