Acasă Revista Presei

ANRE a decis creşterea preţului la gaze pentru clienţii casnici, de la 1 august

652
creşterea preţului la gaze

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a constatat că sunt îndeplinite condițiile pentru creşterea preţului la gaze naturale pentru clienţii finali casnici.

Astfel, începând cu data de 1 august 2018, preţul se ajustează în medie cu 5,83%, se arată într-un comunicat al instituției. Creşterea preţului la gaze naturale pentru clienţii finali casnici vine în urma solicitărilor furnizorilor de gaze naturale.

Acesată creștere are loc imediat după ce Ministerul Finanțelor a anunțat că a elaborat un proiect de Hotărâre privind reducerea prețului de vânzare al gazelor din producția internă de la producători la furnizori la 55 lei/MWh și plafonarea lui până în 2021, scrie hotnews.ro.

Solicitările vin ca urmare a faptului că, începând cu data de 1 aprilie 2017, preţul de achiziție a gazelor naturale din producţia internă s-a liberalizat, producătorii având libertatea să vândă gazele naturale la un preț care nu mai este reglementat, informează ANRE.

Prețul final la care se adaugă costurile de transport, distribuție și înmagazinare pentru gazele destinate consumatorilor casnici este în continuare reglementat de ANRE.

Prețul final la consumatorii casnici va fi reglementat, potrivit legislației în vigoare, până în 2021.

Sursa: HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here