Acasă Sibiu

Primarii și secretarii din județ, convocați la Prefectura Sibiu | Ce s-a discutat

601

Primarii și secretarii din județ au fost convocați la Prefectura Sibiu.

Prefectul Adela Muntean a convocat joi, toți primarii unităților administrativ-teritoriale din județ și secretarii primăriilor, la o ședință de instruire a cărei ordine de zi a cuprins cinci puncte.

Astfel, s-a discutat despre procedura de acordare a asistenței realizate de organul fiscal local în colaborare cu organul fiscal central, în vederea completării, depunerii și transmiterii declarației unice privind impunerea veniturilor persoanelor fizice. Prezentarea a fost făcută de reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu. Un alt subiect a fost procedura privind emiterea și eliberarea avizelor necesare introducerii în intravilan a terenurilor agricole, potrivit Ordinului ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 1056/2018. Reprezentantul Direcției pentru Agricultură Județeană Sibiu le-a explicat primarilor că avizele vor fi eliberate în cel mult 33 de zile.

Informații utile

S-a discutat de asemenea despre cooperarea privind schimbul de informații referitoare la înmatricularea / radierea mijloacelor de transport. Explicațiile au fost oferite de șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor al județului Sibiu, Victor Ivașcu. Un alt subiect abordat a fost cu privire la drepturile și obligațiile proprietarilor de păduri provenite de pe terenuri din afara fondului forestier național, prezentate de reprezentantul Gărzii Forestiere Brașov.

În fine ultimul subiect a fost Regulamentul general privind protecția datelor, în conformitate cu Regulamentul UE nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei CE nr. 46/1995 – Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 119/04.05.2016. Reprezentantul Direcției Verificarea Legalității, Contencios și Relații Publice din cadrul Instituției Prefectului – Județul Sibiu a subliniat importanța respectării acestui regulament și modul în care poate fi aplicat la nivelul comunelor.

„Vă asigur că toate problemele pe care le-ați ridicat acum și aspectele pe care mi le semnalați și cu alte ocazii vor fi analizate, pentru a găsi cât mai rapid cele mai bune soluții legale, în intereseul cetățeanului. Vi le voi comunica personal, cu celeritate”, a subliniat, în finalul ședinței, Prefectul Adela Muntean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here