Acasă Revista Presei

UDMR = PSD | Peter Eckstein-Kovacs demisie din UDMR, după „cârdăşia” cu Dragnea

249
Peter Eckstein-Kovacs

Modificările la codurile penale au trecut cu voturile UDMR. Fostul consilier prezidenţial Peter Eckstein-Kovacs şi-a anunţat demisia din calitatea de membru al UDMR, după 28 ani ani.

El reclamă „cârdăşia” cu PSD şi adoptarea modificărilor la codurile penale cu voturile formaţiunii.

Peter Eckstein-Kovacs a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la protestul organizat faţă de modificarea codurilor penale. El şi-a anunţat demisia din calitatea de membru al UDMR, după 28 de ani, scrie Digi 24.

Cârdăşia cu PSD e un lucru inacceptabil pentru mine”, a spus Eckstein Kovacs Peter, care a afirmat că modificările la codurile penale au trecut cu voturile UDMR. Eckstein-Kovacs a criticat de mai multe ori modificările la legile justiţiei şi modul în care se fac acestea.

Partidele politice sunt maşinării complicate. În Parlament, proceduriştii au un rol important. Îndeobşte au state vechi în legislativ (Nicolicea şi Marton cel puţin sunt de la începuturi) şi fără să aibă nicio minimă experienţă în activitatea judecătorească au ajuns să fie tartori în materie de instituţiile puterii judecătoreşti, coduri şi alte lucruri serioase, de esenţă, în administrarea justiţiei. Proceduriştii, inclusiv Iordache, desigur, sunt băieţi deştepţi nativ, descurcăreţi, întotdeauna deschişi la solicitările conducerii de partid, urcând de zeci şi sute de ori la pupitrul camerelor cu strigătul de luptă «procedură». Sunt unelte, fără consistenţă de fond, care au ajuns prin voinţa unor lideri de partid să dicteze legiferarea în materii dintre cele mai sensibile. Legile de organizare a justiţiei, plus codurile în materie penală în momentul de faţă”, a scris Peter Eckstein-Kovacs pe pagina sa de Facebook.

Peter Eckstein-Kovacs, de profesie avocat, a fost deputat şi senator din partea UDMR şi consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu.

Sursa: Digi 24

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here