Acasă Revista Presei

NU ÎN NUMELE MEU | UDMR să reprezinte comunitatea maghiară din România și nu comunitatea coruptă a României

319
Petiţia, „Nem az én nevemben! - Nu în numele meu!”

Demeter József Szabolcs, un IT-ist din Cluj-Napoca, a iniţiat campania „Nem az én nevemben! – Nu în numele meu!”

Preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, îi va fi înmânată în curând petiţia iniţiată de un clujean de etnie maghiară în care îi cere „să termine cu susţinerea proiectelor toxice iniţiate de coaliţia PSD-ALDE!”.
Petiţia, „Nem az én nevemben! – Nu în numele meu!”, a fost semnată de aproape 800 de persoane. „UDMR nu este la guvernare, dar o susţine! Totuşi, care este diferenţa? Pentru că de aici nu se vede!”, se mai arată în document.

Campania, care atrage atenţia UDMR „să reprezinte cu adevărat comunitatea maghiară din România, şi nu comunitatea coruptă a României”, a devenit foarte cunoscută în ultimele zile, începând cu demisia din UDMR, anunţată duminică, a fostul parlamentar Peter Eckstein Kovacs din UDMR.

Acesta a susţinut: „Nu sunt de acord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR faţă de legile justiţiei. Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR. De asemenea, a contat în această decizie a mea şi cârdăşia cu PSD, este un lucru inacceptabil pentru mine. După 28 de ani de când am devenit membru al UDMR s-a umplut paharul”.

Petiția, adresată cui Kelemen Hunor amintește că  „UDMR nu este la guvernare dar o susţine! Totuşi, care este diferenţa? Pentru că de aici nu se vede! Se vede în schimb că România merge în direcţia greşită, şi acest fapt se datorează şi UDMR-ului prin faptul că susţine coaliţia PSD-ALDE.

Nu suntem de acord cu atitudinea UDMR prin care se spală pe mâini şi consideră că este responsabilitatea partidelor de la guvernare si a celor din opoziţie să se gândească la binele ţării.

În primul rând suntem cetăţeni al României. Nu ne permitem să fim indiferenţi faţă de acţiunile care ne scad nivelul de trai. Şi da, în situaţia actuală a ţării dorim de la UDMR să elaboreze şi să susţină în mod transparent proiecte cu efect benefic pentru cetăţeni (care se reflectă asupra noastră, a tuturor cum ar fi infrastructura, serviciile publice, şamd.) şi să evite susţinerea proiectelor nocive sub pretextul că ele reprezintă interesele comunităţii maghiare.

PETIȚIA ESTE ONLINE AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.