Acasă Revista Presei

Guvernul a ADOPTAT documentul | SE CONFISCĂ banii transferați în țară fără acte justificative?

1738
guvernul interesat de banii trimisi in tara

Guvernul vrea să afle detalii despre toate tranzacţiile bancare ce depăşesc 2 000 de euro. Opoziţia susţine că măsura i-ar putea afecta pe românii din străinătate, care muncesc sub diferite forme şi trimit banii în țară.

Senatorul PNL Florin Cîțu afirmă că PSD și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, au mințit când au susținut că nu se grăbesc să aprobe proiectul care îi obligă pe românii din Diaspora să justifice sumele de peste 2.000 de euro trimise în ţară. Guvernul a adoptat documentul în ședința de joi 31 mai.

Liberalul a precizat că singura modificare efectuată de PSD a fost dublarea sumei trimise de românii din străinătate în țară de la peste 1.000 de euro, la mai bine de 2.000 de euro, scrie Hotnews.

PSD acoperă gaura la buget cu banii românilor din Diaspora! Dragnea și PSD au pus ochii și pe banii românilor din Diaspora. Sumele peste 1.000 de euro urmau să fie confiscate dacă nu erau justificate cu documente. Chiar și cel care deține doar cu numele poziția de ministru al finatelor publice ne asigură că nu se grăbesc cu o astfel de lege. Au mințit! A câtă oară? Joi, la câteva săptămâni după aceste asigurări, în ședința de Guvern a fost aprobată hotărârea de guvern care confiscă banii românilor trimiși în țara dacă nu sunt jutificati cu documente. Au făcut o singură „concesie”. Pragul este acum de 2000 de euro„, a scris sâmbătă pe pagine sa de Facebook senatorul PNL Florin Cîțu.

Acesta a adăugat că liderul PSD, Liviu Dragnea, și „gașca lui” ar trebuie să răspundă personal, nu numai politic, pentru luarea unor asemenea măsuri.

Liberalii cred că sumele trimise în ţară vor trebui justificate, iar dacă nu există acte, vor fi confiscate. Reprezentanţii Puterii îl contrazic. Va fi nevoie doar de numele celui care face tranzacţia, nu şi de acte explicative, scrie și Digi24.

E transpunerea în legislaţia naţională a unei directive europene care propune ca, pentru sumele de peste 1000 de euro, să fie cunoscut expeditorul. În propunerea Guvernului s-a ridicat pragul la 2000 de euro, iar noi vom dezbate dacă să păstrăm acest prag sau putem să îl ridicăm”, spune Marius Budăi (PSD), președintele Comisiei de Buget din Camera Deputaților.

Deja din momentul acesta este o minciună, pentru că dacă se face transferul bancar deja ştim numele. Ştim mai multe decât numele. Ştim, în cazul a 99% dintre tranzacţii, şi de unde provin. Se aruncă o plasă şi încearcă să prindă în această plasă pe toţi cetăţenii români care lucrează în străinătate. România e singura ţară care are 4 milioane de cetăţeni în afara ţării. În cazul României trebuie să fim mult mai atenţi cum transpunem această directivă, pentru că afectăm 4 milioane de cetăţeni”, spune Sorin Cîțu (PNL).

Proiectul de lege adoptat în ultima şedinţă de Guvern spune ca transferurile de peste 2.000 de euro vor fi monitorizate, iar cele suspecte vor fi raportate Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor.

Proiectul va intra în dezbaterea Parlamentului.

Sursa: Hotnews / Digi24 / Pagina Facebook Sorin Cîțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.