Acasă Nova TV

Capacitate de producție nouă la Sometra S.A. Copșa Mică

1524
Sometra S.A. Copsa Mica

Sometra S.A. va investi în România 40 de milioane de dolari SUA în dezvoltarea unei noi capacităţi de producţie fără impact asupra mediului, în Copşa Mică.

Conform unui comunicat de presă, noua capacitate de producție a Sometra S.A. va fi construită de la zero, pe amplasamentul actual al fabricii de metale neferoase din apropierea localităţii din centrul Transilvaniei.

Compania, parte a Mytilineos S.A., cea mai mare organizaţie industrială din Grecia, cu peste 2.900 de angajaţi şi venituri de 2 miliarde de dolari SUA în 2017, investeşte într-un viitor curat pentru comunitatea locală, care va beneficia de pe urma acestei iniţiative prin noi locuri de muncă şi taxe la bugetul local.

Investiția Sometra va conduce la reciclarea zgurii acumulate în cei peste 70 de ani de exploatare, de data aceasta în condiţii complet noi de protecţie a mediului, pentru a elimina zgura acumulată pe haldă. Tehnologia ce va fi folosită permite reciclarea ecologică şi transformarea zgurii în două categorii de produse vandabile: oxizi Waelz şi clinker Waelz.

În urma unei investiţii de trei milioane de dolari SUA în cercetare şi dezvoltare, am ajuns la concluzia că este posibil şi fezabil economic să eliminăm deşeurile de zgură şi să le transformăm în produse pentru export şi piaţa internă. Planul este să demarăm operaţiunile în 2019 şi implică prelucrarea zgurii, respectiv prin reciclarea internă folosind propriile capacităţi, a declarat Ing. Christos Efstathiadis, Director General Sometra SA Copşa Mică.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here