Acasă STIL DE VIATA

Cel mai modern tip de intervenție chirurgicală PENTRU SLĂBIT

562
intervenție chirurgicală obezitate

Plicatura gastrică este cel mai modern tip de intervenție chirurgicală bariatrică sau metabolică.

Această intervenție chirurgicală se adreseaza pacienților care suferă de obezitate de la gradul II în sus, dar și celor cu grad I, cu indice de masă corporală peste 30, dar cu boli asociate, scrie Digi 24.

Este vorba despre un procedeu restrictiv, prin care se micşorează stomacul chirurgical, prin efectuarea unor pliuri în peretele gastric, urmate de sutura pliurilor, cu fire chirurgicale neresorbabile. Nu se folosesc implanturi sau agrafe metalice, iar pentru că procedura nu presupune rezecții gastrice, riscul complicațiilor este aproape inexistent. Această procedură este reversibilă, spre deosebire de secțiunea stomacului.

Efectul este același ca în cazul intervenției de micșorare a stomacului, diferența fiind că în acest caz nu se secționează stomacul și astfel nu există o plagă, doar se cos pereții. Efectul este de reducere a volumului stomacului,” a explicat pentru Digi 24, dr. Bogdan Marțian, medic primar chirurgie generală.

Cu ajutorul procedurii de plicatură gastrică poți pierde între 40%-70% din excesul ponderal iar recuperarea este rapidă.

Vezi mai mult pe Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.