Acasă Revista Presei

NOUL experiment pe copii | Învăţământul obligatoriu de 15 ani

631
cod etic al profesorilor

Copiii vor urma obligatoriu 15 ani de şcoală, cel mai târziu din anul 2020. Aşa au decis senatorii patriei, care la începutul săptămânii au dat votul final pentru învăţământul obligatoriu, extins de la 11 la 15 clase.

Conform adevarul.ro, pe lângă ciclul cuprins între clasa pregătitoare şi clasa a X-a, învăţământul obligatoriu va cuprinde ultimii doi ani de grădiniţă şi clasele a XI-a şi a XII-a. Ceea ce va fi foarte complicat din cauza lipsei de infrastructură, dar ar putea afecta şcolile profesionale, atrag atenţia experţii.

Noua lege mai prevede că obligativitatea de a finaliza cei 15 ani de şcoală încetează doar dacă elevul a împlinit 18 ani şi el solicită acest lucru.

Proiectul nu ţine cont de problemele majore din educaţie şi de pe piaţa muncii, sunt de părere specialiștii chestionați de Adevărul. Apoi, există o neclaritate în privinţa şcolilor profesionale. Ministerul Educaţiei trebuie să clarifice dacă treaba asta se aplică şi pentru elevii care termină gimnaziul şi vor să dea la o şcoală profesională ca să înveţe o meserie. Nu toţi adolescenţii au înclinarea şi dorinţa pentru a studia integrale, derivate sau critica literară.

” .. ar fi foarte grav să îi îndepărtăm pe tineri de şcolile profesionale în condiţiile în care România suferă o criză majoră de meseriaşi.

Citeste mai mult pe Adevărul

Articolul precedentBanii înapoi pentru angajaţii din sistemul sanitar cu salarii reduse
Articolul următorBărbat din Valea Viilor, depistat la volan fără permis și cu 0,91 alcoolemie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.